Προ των θυρών το νέο τηλεοπτικό τοπίο – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της πλειοδοσίας (video)

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις κλειδωμένες πόρτες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου οι υποψήφιοι μετρούν πάνω από 50 ώρες συμμετοχής στην εν εξελίξει διαδικασία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό σε σχέση με τα «ποιος» ή «πόσα» της πλειοδοσίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς οι διεκδικητές είναι αποκλεισμένοι από κάθε επικοινωνία, ενώ τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας φρουρούνται αυστηρά.

Προ των θυρών το νέο τηλεοπτικό τοπίο – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της πλειοδοσίας (video)Η συζήτηση για την επόμενη μέρα στην τηλεοπτική αγορά να έχει ήδη ανοίξει εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων.

Χθες το πρωί υπήρξαν αλλεπάλληλες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε κατά της διαδικασίας, είτε κατά συνυποψηφίων τους.

Την ίδια ώρα, οι πολιτικές αντεγκλήσεις χτυπούν «κόκκινο» με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της διαδικασίας και να επιμένει ότι μοναδικός στόχος είναι η τήρηση της νομιμότητας και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης και του τηλεοπτικού τοπίου.

Προ των θυρών το νέο τηλεοπτικό τοπίο – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της πλειοδοσίας (video)«Η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών και σήμερα, με τη στάση της απέναντι στον διαγωνισμό αδειοδότησης, βρίσκεται πλέον σε πλήρες αδιέξοδο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Ήταν υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε σε αυτές τις ριζικές αλλαγές. Αυτό εννοούμε εμείς όταν λέμε μεταρρυθμίσεις», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη του ελληνικού λαού, που θέλει να δει αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», μίλησε για πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το πρώτο τους επιχείρημα ότι θα καταργήσουν τον διαγωνισμό, καταρρίφθηκε αμέσως κι έτσι το άλλαξαν με τη θέση περί συμπλήρωσης με περισσότερες άδειες, όπου και πάλι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τα λεφτά που έπαιρναν από τις τράπεζες καναλάρχες, είναι λεφτά του ελληνικού λαού. Οι τράπεζες τώρα είναι χρεοκοπημένες και δεν μπορεί να γίνεται το πάρτι που γινόταν, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.

Η θέση της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι: κατάργηση του νόμου Παππά, αποκατάσταση του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και άνοιγμα της αδειοδότησης στην αγορά, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας. Είναι άλλο – πρόσθεσε – να πας να αντικαταστήσεις ένα άναρχο τοπίο με βελτιώσεις και άλλο με ολιγοπώλιο.

πηγή ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος