Προκαταβολή 70% από τις επιδοτήσεις στους αγρότες εξήγγειλε ο Β.Αποστόλου (video)

“Το 70% των χρημάτων θα δοθεί κατευθείαν με την ένταξη στα προγράμματα”, δευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αναφερόμενος στα νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα, η προκαταβολή αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα των ενισχύσεων θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι “εντός τετραετίας”.

Χθές, δόθηκε στη δημοσιότητα (www.agrotikianaptixi.gr) η προκήρυξη του μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για το μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν 12.000 περίπου νέοι γεωργοί που θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.

“Το ζητούμενο είναι να μείνουν οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν”, τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου, επιμένοντας στο θέμα της κατάρτισης.

“Παρά τις γκρίζες ζώνες στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, θα είναι χρονιά- ρεκόρ στις επιδοτήσεις συνολικού ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ και επτά δισεκατομμυρίων μαζί με τις πόρους”, δήλωσε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Πρόγραμμα Νέων Αγροτών: Από 17.000 έως 22.000 ευρώ η ενίσχυση
Σχετική είδηση: Ενίσχυση 241 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση 12.000 νέων αγροτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος