Πρωτοβουλία Τσίπρα για την παιδεία- Ψηφίστηκε το Ν/Σ (video)

Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας το οποίο προβλέπει αλλαγές στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων σε βάθος τριετίας και η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μόνο με απολυτήριο Λυκείου.

Στο νέο νόμο του υπουργείου παιδείας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η μετάθεση των επαναληπτικών ενδοσχολικών εξετάσεων γενικού λυκείου τον Ιούνιο αντί τον Σεπτέμβριο, ενώ οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ποσοστό 1% και σε ΑΕΙ.

Τη συγκρότηση της Επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης ανακοινώνει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Την Επιτροπή θα συγκροτούν εμπειρογνώμονες από όλα τα κόμματα πλήν του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής  που αρνήθηκαν να υποδείξουν πρόσωπα.

Η επιτροπή θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και θα προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου η κυβέρνηση εντός τριών χρόνων όπως δεσμεύεται να κλείσει τις ψαλίδες, τουλάχιστον ως προς τις ανελαστικές δαπάνες, για να σταματήσει η παθογένεια που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Τα πρώτα αποτελέσματα της Επιτροπής αναμένονται σύμφωνα με τον Υπουργό μέχρι τον Ιούνιο.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος