ΠτΔ:Πρόσκληση πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνο με ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών (video)

Για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε προοπτική της πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα πρέπει να κάνει προηγουμένως τις απαραίτητες αλλαγές στην έννομη τάξη της, αρχής γενομένης από το ίδιο της το Σύνταγμα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ‘Ενωσης Ελληνισμού.

«Τότε και μόνο τότε είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος και υπενθύμισε ότι η πΓΔΜ κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών αποδέχθηκε μια ιστορική αλήθεια, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν λαό, ο οποίος είναι σλαβικός και η γλώσσα του είναι σλαβική.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε ότι -όπως είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει και στο συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με την ευκαιρία της επανεκλογής του- «οι Έλληνες -το έχουμε αποδείξει και στην πράξη- επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία.

«Διευκρίνισα όμως ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η φιλία μας και η καλή γειτονία, εξαρτώνται από έναν θεμελιώδη παράγοντα: τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και επίσης τον σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Κυρίως των συνθηκών, οι οποίες καθορίζουν τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της ΕΕ. Δηλαδή, της Συνθήκης της Λωζάννης και της Συνθήκης των Παρισίων, του 1947. Το επαναλαμβάνω: Όπως έχει αποδείξει η πράξη, οι συνθήκες αυτές είναι πλήρεις, δεν αναθεωρούνται, δεν επικαιροποιούνται, καθορίζουν τα σύνορα επακριβώς, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος