Πυρετός στο Μαξίμου ενόψει ΔΕΘ και πολλαπλών δραστηριοτήτων του πρωθυπουργού (video)

Διαδοχικές συσκέψεις είχε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα μεταβεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Επίσης είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεδριάσει την Τρίτη και το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα σηματοδοτήσει την φθινοπωρινή αντεπίθεση της κυβέρνησης.

Στο τραπέζι τα κρίσιμα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ενόψει του Eurogroup του Σεπτεμβρίου και της έναρξης της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Αυτή την εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει σειρά σημαντικών διεθνών επαφών, με στόχο -μεταξύ άλλων- την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός, η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών την Πέμπτη στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει ως παρατηρητής.

Παράλληλα η Αθήνα προετοιμάζεται για τη Διάσκεψη της 9ης Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των «νοτίων», με τη συμμετοχή των Φ. Ολάντ, Μ. Ρέντσι, Α. Κόστα, Ν. Αναστασιάδη, του εκτελούντος χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Ν. Ραχόι και του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζ. Μουσκάτ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Μπρατισλάβα για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στην Μπρατισλάβα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ν. Υόρκη. Εκει, στις 19, θα συμπροεδρεύσει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στη Διάσκεψη για το προσφυγικό που διοργανώνει ο οικοδεσπότης Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, λόγω του μείζονα ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες στην διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Την επόμενη ημέρα, στις 20 Σεπτεμβρίου, θα παραστεί στη Διάσκεψη για το προσφυγικό που διοργανώνει ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Σχετική είδηση: Στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την Τετάρτη ο Α. Τσίπρας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος