Σε ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας συμφώνησαν Κοτζιάς – Τσαβούσογλου (video)

Τη βούληση Ελλάδας και Τουρκίας να εργαστούν για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την άτυπη συνάντηση που είχαν στην Κρήτη.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικες σχέσεις

“Με την Τουρκία έχουμε ιδιαίτερη σχέση και συμφωνήσαμε σε στενή διμερή συνεργασία” δήλωσε ο υπ. Εξωτ. Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση. “Εποικοδομητική η συνάντηση, όλη η προσπάθειά μας είναι η ενδυνάμωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων” δήλωσε από πλευράς του και ο κ. Τσαβούσογλου.

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική» τόνισε ο κ. Κοτζιάς «συνεχίζει με ένταση το έργο της, αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με τις γείτονες χώρες και σ’ όλη την Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις και ιδιαίτερα συμφέροντα. Γι’ αυτό η σημερινή μας συνάντηση έχει μεγάλη σημασία για τις δύο χώρες αλλά, νομίζω, και για την περιοχή ευρύτερα».

«Η προσπάθεια μας όλη έγκειται στο να δυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου κάνοντας αναφορά στο θεσμό του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καθώς και τις διερευνητικές συνομιλίες που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του κ. Κοτζιά να έχουν τακτικές ανεπίσημες συναντήσεις και στην Τουρκία και στην Ελλάδα, όπως η σημερινή. «Στις αρχές αυτού του έτους» είπε «τον είχα φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη για ένα δείπνο, γι’ αυτό σήμερα ήρθα μετά την πρόσκλησή του εδώ».

Πηγές: ΕΡΤ1, Α΄ Πρόγραμμα, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ανεπίσημη συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στην Κρήτη (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος