ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες πολιτικές διαφοροποιήσεις προκαλεί η νέα συμφωνία (vid)

Προ των πυλών μοιάζει να είναι η οριστική διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να εξαπολύει σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να μην ακολουθήσει τη Μνημονιακή πεπατημένη.

Ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» σημειώνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο πως το τελευταίο που θα πρέπει να σκέφτεται κανείς είναι αν θα αποφευχθεί ή όχι η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη διαφοροποίησή του όχι μόνο με τη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών αλλά και με το Συνέδριο του Σεπτεμβρίου, το οποίο αποβλέπει -όπως λέει- στον εκβιασμό των συνέδρων με το βάρος απαράδεκτων τετελεσμένων.

Όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης: “Σε τροχιά ρήξης βρίσκεται, δυστυχώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν μπει στον δρόμο ενός νέου τρίτου Μνημονίου. Είναι μια τροχιά ρήξης με τις ταυτοτικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγα ρήξης με το μπλοκ των κοινωνικών δυνάμεων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων, που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν τη χώρα”.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα REAL NEWS ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζει πως: “Πρέπει να παραδεχτούμε όλοι ότι το βήμα προς τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελεσφόρησε. Το κόμμα έχει όργανα καταστατικό και κυρίως μέλη, τα οποία δεν επιτρέπουν σε κανέναν να είναι «κόμμα μέσα στο κόμμα»…

Αν κάποιοι βουλευτές μας αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, το ρήγμα που προκλήθηκε στις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή θα μετατραπεί νομοτελειακά σε κενό”.

Σε σχόλιό του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνει πως: “Φαίνεται οτι “ερρίφθη ο κύβος” για δημιουργία νέου κόμματος από την “Αριστερή Πλατφόρμα”. Ας γίνει τουλάχιστον ήρεμα, ώριμα και δημοκρατικά.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή”, σχολίασε πως: “Eμείς είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές. Πιστεύουμε, όμως, πρώτον, ότι αυτές είναι καταστροφή, δεν είναι λύση. Και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πείσει τους Έλληνες πολίτες, για ποιο λόγο κάνει εκλογές. Διότι μόλις πριν έξι μήνες πήρε εντολή. Και στο δημοψήφισμα ξαναπήρε. Και κανείς δεν την αμφισβητεί. Κατά συνέπεια, γιατί θα κάνει εκλογές; Αν, όμως, θέλει να δραπετεύσει και πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει”.

“Τέτοια κόμματα στυλ Λαφαζάνη, παίζουν πάντα το ρόλο των αναχωμάτων στην εργατική-λαική αφύπνιση, στον ριζοσπαστικό, αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό του λαικού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας του”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι πρόβλημα για τη χώρα. Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα”, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα REAL NEWS.

Πηγή: EΡΤ1

Ρεπορτάζ: Kώστας Λασκαράτος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος