Στημένη προπαγάνδα το κλείσιμο Ολυμπίας και Ιονίας οδού απαντά ο Χ. Σπίρτζης (video)

Για επικοινωνιακό σόου που επιχειρεί να αποδομήσει το κυβερνητικό έργο και την πορεία ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων κατηγόρησε τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΜΜΕ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Δ. Κωνσταντόπουλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού του Αγρινίου.

Δεν πρόκειται να κλείσουν σε κανένα τμήμα τους η Ιονία ή η Ολυμπία οδός προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίες στα τμήματα που απομένουν είπε στη Βουλή ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και απάντησε στην κριτική που έγινε για την ταλαιπωρία των εκδρομέων τις ημέρες του Πάσχα.

Ο υπουργός κατηγόρησε τα επικοινωνιακά επιτελεία των Μέσων που στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακό σόου που επιχειρεί να αποδημήσει το κυβερνητικό έργο και την πορεία ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων. Ο υπουργός κατέθεσε μάλιστα δύο στικάκια, ένα για τη ΝΔ και ένα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκειμένου να θυμηθούν τι γινόταν με τα έργα πριν από 2-3 χρόνια.

Αντιδράσεις

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη εξαπέλυσε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, για τις δηλώσεις του σχετικά με το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό και την Αθηνών-Πατρών, κατά την έξοδο του Πάσχα. “Ο κ. Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μια υπουργική καρέκλα. Άρχισε να κόβει κορδέλες σε οδικούς άξονες μαζί με τον Αλ. Τσίπρα για να ξεφύγουν από την κατακραυγή του κόσμου. Πέτυχε το αντίθετο. Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται”, υπογραμμίζει και συνεχίζει λέγοντας πως είναι “ο Υπουργός που παρέλαβε τα έργα έτοιμα κατά 80%, που έδωσε πανωπροίκι στους εργολάβους €500 εκατ. για να καλύψει τις καθυστερήσεις της κυβέρνησής του από τα capital controls, είναι ο ίδιος Υπουργός που τεμάχισε στα 8 τον άξονα «Πάτρα – Πύργος» για να τον αναθέσει τμηματικά στον κουμπάρο εργολάβο κ. Καλογρίτσα. Είναι ο ίδιος που υπηρετεί το κόμμα που καταψήφισε τις συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους, που στήριξε το κίνημα «δεν πληρώνω», αλλά οργανώνει επικοινωνιακές φιέστες για έργα που δεν τους ανήκουν και που τα υπέσκαψαν σε κάθε τους στάδιο. Είναι το μόνο που τους απέμεινε μετά τις μηδενικές τους επιδόσεις τόσο στο σχεδιασμό δημοσίων έργων, όσο και στη διαχείριση των δημοσίων συγκοινωνιών. Ο αυτοεξευτελισμός τους δεν έχει όρια. Τώρα πια όμως όλοι τους ξέρουν. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο”, καταλήγει ο κ. Μανιάτης.

Σκληρή απάντηση δίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στην επίθεση που δέχτηκε από τον υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Σπίρτζης επικεντρώνει στις επικρίσεις του κ. Μανιάτη –με αφορμή το μποτιλιάρισμα στην Ιονία Οδό- για τις πολιτικές του επιλογές και απαντά με οξείς εκφράσεις ευχόμενος στον κ. Μανιάτη «καλή συνέχεια στο ταξίδί του στο νεοφιλελευθερισμό». Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκεί όπου ανήκει, στο σοσιαλιστικό αριστερό χώρο.

Για αλαζονεία της κυβέρνησης κάνει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις καθυστερήσεις και προσθέτει: “Αντί, λοιπόν, να ζητήσει μια συγγνώμη από όλους εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιρρίπτοντας ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, ο θεσμικός ρόλος των οποίων απαιτεί την άσκηση κριτικής στα κακώς κείμενα της Κυβέρνησης.
Και την ίδια στιγμή που αρνείται να δώσει πειστικές απαντήσεις, δημοσιεύματα μιλούν για πιθανό κλείσιμο των νέων οδικών αρτηριών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Σκοπεύει, επιτέλους, η Κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που της έχουμε θέσει;».

Δεικτικά σχολίασε το Ποτάμι τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό και την Αθηνών-Πατρών κατά την έξοδο του Πάσχα.

“Ναι κύριε Σπίρτζη μου. Δίκιο έχετε. Αυτοί που γκρινιάζουν για τα μποτιλιαρίσματα στην Ιονία Οδό είναι οι επαρχιώτες. Οι κοσμογυρισμένοι(;) -όπως εσείς και οι συνάδελφοί σας υπουργοί- γνωρίζουν ότι μποτιλιαρίσματα έχει και στο Λος Αντζελες, το Παρίσι, το Λονδίνο… Μην ασχολείστε όμως με την πλέμπα. Στο ύψος σας εσείς. Με τις κορδέλες σας, τους εργολάβους σας, τις εκπτώσεις σας, τις κατατμήσεις σας, τις απευθείας αναθέσεις σας, τα βοσκοτόπια σας…”, σημείωσε το Ποτάμι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος