Στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής τα “πόθεν έσχες” δυο υπουργών (Vid)

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να εξετάσει το πόθεν έσχες δύο υπουργών και δύο πρώην βουλευτών που διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κενά στις δηλώσεις προηγουμένων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας υπουργός φέρεται να μην δήλωνε επί τριετία ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που έκανε πρόσφατα με συμπληρωματική δήλωση και ο άλλος εμφανίζεται να είναι μέτοχος ιδιωτικής εταιρείας. Σχετικά με τον πρώην βουλευτή πρόκειται για φορολογικές εκκρεμότητές του, ενώ για τον νυν βουλευτή εντοπίζονται «κενά» στην δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε.

«Όλα πρέπει να ερευνηθούν. Οτιδήποτε προκύπτει για τον οποιοδήποτε πολίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους δύο υπουργούς, οι οποίοι ελέγχονται για κενά στη δήλωση πόθεν έσχες. Πρόσθεσε, όμως, πως ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει και προστασία όλων των πολιτών και όσων διαχειρίζονται την τύχη της χώρας.

«Δεν ξέρω για ποιους πρόκειται και οφείλω να μην ξέρω γιατί έτσι πρέπει να δουλεύει η επιτροπή για τα πόθεν έσχες», σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα: «Εμένα με αφορά αν η συγκεκριμένη επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της».

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι δεν είναι δουλειά του Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει για την υπόθεση, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να υποκαταστήσει το όργανο της πολιτείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος