Στο «κόκκινο» η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης (video)

Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση τρία 24ωρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο. Στο μεταξύ, μία ανάρτηση του δημοσιογράφου Γ. Φιλιππάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναφορά στον Γιάννη Στουρνάρα, ήταν αφορμή για να του υποβάλει μήνυση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ΝΔ ανέβασε και πάλι τους τόνους και κάλεσε την Κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας: «Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για άθλια και χυδαία προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού: «Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».

«Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Η τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό είναι βολή κατά των τεχνοκρατών και της συγκεκριμένης αντίληψης […] Ας είμαστε πιο προσεχτικοί», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης.

Την ίδια ώρα, μήνυση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του δημοσιογράφου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε ότι δεν θα τον πείραζε αν έσκαγε μια ακόμα βόμβα, στα πόδια του Γιάννη Στουρνάρα.

«Δημοσιογράφοι που δεν θα τους ενοχλούσε να σκάσει μια βόμβα στα πόδια οποιουδήποτε, παύουν να είναι γραφικοί και γίνονται επικίνδυνοι», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Μαυρωτάς.

Σχετική είδηση: Πήραν «φωτιά» τα social media με εισαγγελική εντολή για αναρτήσεις

Ρεπορτάζ: Κ. Κωνσταντόπουλος
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος