Στόχος, συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο το συντομότερο (video)

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι ο άμεσος στόχος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρντ. Την αισιοδοξία του ότι βρισκόμαστε πολύ μπροστά στους στόχους της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός. «Για πρώτη φορά θα κλείσει αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Πάνου Χαρίτου, FOCUS, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για στρατηγική της κυβέρνησης που δεν αποδίδει. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018 και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα.

«Τίποτα δεν είναι πιο αβέβαιο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, έχουν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος και επεσήμανε πως η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν αποδίδει.

Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο το συντομότερο δυνατόν λέει η Κομισιόν, με το χρονοδιάγραμμα της Αθήνας να «μιλά» για συνολική συμφωνία τον Απρίλιο.

Τα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, μπορούν να εφαρμοστούν εφόσον ξεπεραστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από το 2019, αναφέρει στο καθιερωμένο, ενημερωτικό έγγραφο προς την Ολλανδική Βουλή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας με άρθρο του στην Εφημερίδα Των Συντακτών.

Η άποψη που εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης, περί ψήφισης των μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία, βρέθηκε στο επίκεντρο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος