Στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης για την Siemens

Στον Άρειο Πάγο βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα, να παραγγείλει την άμεση εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο.

Αφορούν στην ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και στη δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Αμανατίδης – Βίτσας: Δεν θα υπάρξει παραγραφή  

Σε δηλώσεις του σήμερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, εξήγησε ότι παρέδωσε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, όλη την υπηρεσιακή αλληλογραφία για την υπόθεση της Siemens. Ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι διαδόθηκαν πάρα πολλά στην προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ σημείωσε ότι η δικαιοσύνη έχει τα αρμόδια όργανα για να δει τι έχει συμβεί.

Πρόσθεσε δε ότι “ως κυβέρνηση θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν και μας ζητηθεί”.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραγραφεί η υπόθεση καθώς “το ζητάει ο ίδιος ο λαός και η κοινωνία για όσα έχουν γίνει”.

Στο τρίγωνο της διαπλοκής: πολιτικό σύστημα, μιντιοκρατία και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αναφέρθηκε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Το σύστημα – πρόσθεσε – δεν θα άφηνε απ’ έξω το θεσμό της δικαιοσύνης, όπως φαίνεται καθαρά και στην υπόθεση της Siemens, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει παραγραφή.

Σχετική είδηση: Κυβερνητική πρωτοβουλία για την άμεση εκδίκαση των δύο υποθέσεων Siemens (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος