Στον Π. Λαφαζάνη η διερευνητική εντολή – Επικοινωνία με Α. Τσίπρα και συνάντηση με Σ. Θεοδωράκη (vid)

Τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Λαϊκής Ενότητας. Στο πλαίσιο των επαφών του με πολιτικούς αρχηγούς, ήδη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Π. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλει στο σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Π. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Το πρωί ο κ. Λαφαζάνης έλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή. Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και είπε πως ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συνεργήσει σε διαδικασίες για «εκλογές εξπρές», κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικό ολίσθημα με στόχο να υποκρυφθούν οι συνέπειες των μνημονίων από τον ελληνικό λαό και τα σκληρά μέτρα που έρχονται τον Οκτώβριο.

«Καταγγείλαμε ότι αυτή η κυβέρνηση παραιτήθηκε για να πάμε σε μία εκλογική διαδικασία ολίγων εβδομάδων, ώστε να μην ενημερωθεί ο λαός για τα μέτρα και τις συνέπειες του μνημονίου. Είπαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αν δεν ευδοκιμήσουν οι διερευνητικές εντολές θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα και να προκηρυχθούν εκλογές το νωρίτερο για τις 27 Σεπτεμβρίου. Όχι ότι και αυτό είναι επαρκές, αλλά να εξαντληθεί ο χρόνος. Επίσης είπαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συνεργήσει σε εκλογές εξπρές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, δίνει λόγο και είναι υπεύθυνος απέναντι στον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι θα εξαντλήσει το τριήμερο περιθώριο που του δίνεται για την αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής.

Ο κ. Λαφαζάνης το μεσημέρι συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ευρωβουλευτή του Αριστερού Μετώπου Γαλλίας και υποψήφιου του Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές του 2012, και με τους Ερίκ Κοκερέλ και Ντανιέλ Σιμονέ, εθνικούς συντονιστές του Αριστερού Κόμματος Γαλλίας.

Αργότερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας, με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο.

Σχετική είδηση: Το πρόγραμμα των συναντήσεων της Λαϊκής Ενότητας

Η συνομιλία του Π. Λαφαζάνη – Προκόπη Παυλόπουλου

Δηλώσεις Π. Λαφάζανη κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος