Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Μπ. Νετανιάχου (video)

Συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό είχε το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος της ΝΔ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος ενώ είχε και επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία στη Ραμάλα.

Με μια θερμή χειραψία υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση επιβεβαίωσε το πολύ καλό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε η εμβάνθυνση των σχέσεων τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ. Συζητήθηκε ακόμα η συνεργασία στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της διαχείρισης υδάτων ενώ τέθηκαν και οι προοπτικές συνεργασίας στο ενεργειακό πεδίο.

Στην ατζέντα βρέθηκαν επίσης οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, το Μεσανατολικό, οι κοινές προκλήσεις στον τομέα ασφάλειας, ενώ τονίστηκε και η σημασία της διατήρησης σταθερότητας της Αιγύπτου.

Το πρωί της Δευτέρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοδευόμενος απο την σύζυγο του Μαρέβα, απέτισε φόρο τιμής στα έξι εκατομμύρια θύματα του ναζισμού εβραϊκής καταγωγής.
Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου που δημιουργήθηκε το 1953 και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το Μουσείο Ιστορίας, το Μνημείο των Παιδιών και την Αίθουσα Μνήμη.

Στο βιβλίο επισκεπτών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε: “Βαθιά συγκινημένος από την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τις φρικαλεότητες εκείνης της περιόδου”.

Αμέσως μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη στην Παλαιστίνη, όπου είχε στη Ραμάλα επαφές με την παλαιστινιακή ηγεσία.
Μετά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι επικεντρώθηκαν στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος και πως επανέλαβε “τη στήριξη της Ελλάδας σε μια λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων Κρατών”. Τόνισε ακόμη ότι επιθυμία της Ελλάδας είναι να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής”.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής του Ισραήλ, την πρόεδρο της ελληνοϊσραηλινής επιτροπής φίλιας της Κνεσέτ και την πρώην ΥΠΕΞ Τζίνι Λίβνι.

Πηγή: ΕΡΤ1-
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος