Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον υφυπ. Εξωτερικών της Αυστρίας Μίκαελ Λίνχαρτ

Ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων εξέφρασαν από κοινού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μίκαελ Λίνχαρτ, κατά τη συνάντηση που είχαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ σχετικά με τη συνάντηση, σημειώνεται το «κοινό ενδιαφέρον για την ειρήνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων» και υπογραμμίζεται «η αναγκαιότητα της διατήρησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της ευαίσθητης αυτής περιοχής, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς της εκπλήρωσης των σχετικών κριτηρίων και προαπαιτουμένων της ενταξιακής διαδικασίας».

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και για το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ενώ οι δύο άνδρες συνομίλησαν και για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Λίνχαρτ τις θέσεις του κόμματος επί των εσωτερικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος