Συνάντηση Τσίπρα-Καμίνη για μια Αθήνα βιώσιμη και ασφαλή (video)

Με στόχο την ανταλλαγή σκέψεων πάνω στο κοινό όραμα μιας καλύτερης Αθήνας  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Πρόθεση μου, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  είναι να ανταλλάξουμε σκέψεις πάνω στο κοινό όραμα να κάνουμε την Αθήνα καλύτερη. Μια πόλη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών μια πόλη ασφαλή και βιώσιμη. Χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις για μια σύγχρονη πόλη, μητροπολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις που θα κάνουν την Αθήνα μια σύγχρονη πόλη

Στην Αθήνα παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τουριστών, επεσήμανε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και τόνισε την ανάγκη να μην δίδεται η εντύπωση μιας ανασφαλούς πόλης, με εικόνες υποβάθμισης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας, μέσα από παρεμβάσεις όπως η ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, από το Σύνταγμα ως τον Κεραμεικό, η δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά, η αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και η δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό.

Ο κ Καμίνης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου για τη διπλή ανάπλαση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας είπε δεν θα υλοποιηθεί τίποτα εάν δεν υπάρξουν αποφάσεις και όλων των εμπλεκομένων φορέων. Από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό   και την ΠΑΕ δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, όλα έχουν συζητηθεί όλα είναι στο τραπέζι θα τα συζητήσουμε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος