Συναντήσεις με Μέρκελ – Σόιμπλε του Κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο (video)

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 15.00, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ ακολουθεί η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στις 17:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του CDU.

Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο ξεκίνησε στις 13:00, στα κεντρικά γραφεία του CDU,. Αναφορικά με την αξιολόγηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “οι καθυστερήσεις οδηγούν σε υπερβολικές απαιτήσεις”, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν τίθεται θέμα δραχμής”.

Αύριο Τρίτη στις 11:30 θα γίνει η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με τον κ. Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στις 13:00 ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Στις συναντήσεις θα συζητηθεί εκτός από την οικονομία και το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείρισή του.

Παραλείψεις και λάθη που ανεβάζουν τον… λογαριασμό των μέτρων, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ενώ για το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν μιλάμε με άλλο τρόπο έξω και με άλλο μέσα, το μήνυμα που θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι χωρίς αμφιβολία οι δανειστές υπερβάλλουν. Θα σταθεί στα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία δυσκολεύουν την προσπάθεια για ανάταξη της οικονομίας. Θα στείλει το μήνυμα, να βάλουν οι δανειστές νερό στο κρασί τους και θα παρουσιάσει τη θέση της ΝΔ, που είναι λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα» είπε ο κ. Χατζηδάκης στο «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός της ΝΔ θα υποστηρίξει το μοντέλο Ιρλανδίας – Κύπρου -χώρες που κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια- και θα τονίσει ότι υπάρχει δυνατότητα για την Ελλάδα να φύγει μπροστά. Επιπλέον, θα υπογραμμίσει το γεγονός ότι οι δανειστές πολλές φορές υπερβάλλουν και το μείγμα πολιτικής που προτείνουν είναι ατελέσφορο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Γιώργος Ευθυμίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος