Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τους σημαιοφόρους στο Δημοτικό

Απάντηση στις επικρίσεις της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, έδωσε ο πρωθυπουργός, «το εθνικό σύμβολο έχουν όλοι το δικαίωμα να το κρατούν», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω την πάτε στο πουθενά εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μίλησε για σημαιοφόρους μνημονίων που τσακώνονται για τη σημαία. Ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είπε ότι ανυψώνετε ένα θέμα που το δημιουργείτε μόνοι σας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για υγεία, κατηγόρησε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι γίνονται σημαιοφόροι λαϊκισμού και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για τη ΝΔ αριστεία είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας είναι να το κρατάνε παιδάκια με τον καλύτερο βαθμό. Το εθνικό σύμβολο έχουν όλοι το δικαίωμα να το κρατούν» και όπως εξήγησε  «Αυτό που είναι αριστεία είναι να ανοίγουν τα σχολεία στην ώρα τους, να ανοίγουν βιβλιοθήκες, να μπορούν να μείνουν στη χώρα οι επιστήμονες και να δίνονται στους νέους υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα. Να σταθεί η εκπαίδευση στα πόδια της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε επικριτικά και την απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα ενώ εκείνος ήταν στο βήμα ο οποίος μιλούσε για το νομοσχέδιο για την υγείας και ανέβασε τους τόνους λέγοντας, «Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω. Την πάτε στο πουθενά. Εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος» ανέφερε, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αναδεικνύονται οι σημαιοφόροι με κλήρωση και όχι με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα. «Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν. Αυτός που κρατάει τη σημαία δεν το κάνει από κίνητρο, αλλά του προσφέρεται ως επιβράβευση για την προσπάθεια που κάνει» πρόσθεσε και διερωτήθη: «Αλήθεια τι λένε οι ΑΝΕΛ για όλα αυτά;».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος κάνει λόγο για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από την κυβέρνηση σε θέματα ιδεολογικού χαρακτήρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταργεί την αριστεία αντί τις «στρατιωτικού τύπου» μαθητικές παρελάσεις.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι «την ώρα που περνάνε σημαντικά αντιλαϊκά νομοσχέδια, οι σημαιοφόροι των μνημονίων τσακώνονται για τη σημαία».

Ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό είναι το μείζον; Τι σας πείραξε; Πώς θα αντικαταστήσουμε τον άριστο με τον κληρωτό; Λύστε τα προβλήματα της οικονομίας. Ανυψώνετε ένα θέμα που το δημιουργείτε μόνοι σας».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω twitter σχολίασε τη ν στάση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα.

«Έχουμε αποτύπωση του διαφορετικού προτάγματος που έχουν οι δύο παρατάξεις στην Ελλάδα. Τα ημερήσια φύλλα που είναι επικριτικά στην κυβέρνηση και φιλικά στη ΝΔ έχουν επιλέξει έναν τρόπο να το αναδείξουν. Ένα παιδί με μαθησιακά προβλήματα δηλαδή έχει δικαίωμα να κρατήσει την σημαία και να παρελάσει; Ένα παιδί που δεν θα έχει βαθμό άριστα έχει αυτό το δικαίωμα;», διερωτήθηκε ο Ν. Παππάς σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και συμπλήρωσε: «Οι πιστοί στην ανάδειξη του πυρήνα της συντηρητικής του ιδεολογίας και του διαχωρισμού των ανθρώπων έκαναν και αυτή την επίθεση. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται, και αυτοί που έχουν παιδιά στο σχολείο καταλαβαίνουν την ουσία των αλλαγών που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση και τα πράγματα βαίνουν καλύτερα από χθες».

Σχετικές ειδήσεις

Γαβρόγλου: Η σημαία δεν αποτελεί βαθμολογικό έπαθλο-Το Υπ. Παιδείας απαντά στις αντιδράσεις (video)

Με κλήρωση οι σημαιοφόροι και παραστάτες στα δημοτικά – Αντιδράσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος