Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ-Στο επίκεντρο το Σκοπιανό

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει στις 15:00 η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται -μεταξύ άλλων- να τοποθετηθεί διεξοδικά για το Σκοπιανό και να δώσει την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία και των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ο αρχηγός της ΝΔ θα επαναλάβει ότι συμμερίζεται την ευαισθησία των πολιτών γύρω από το ζήτημα της ονομασίας η οποία εκφράστηκε στη συγκέντρωση της Κυριακής και αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ξεδιπλώσει τον γαλάζιο σχεδιασμό αναφορικά με τη στάση της ΝΔ.

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ ενώπιον των στελεχών της Πολιτικής Επιτροπής θα χαρακτηριστεί, από τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για μια σειρά θεμάτων, με πρώτο, αυτό των Σκοπίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει ότι είναι φανερό πως από την πλευρά της πΓΔΜ δεν υπάρχουν δυνατότητες για μια έντιμη συμφωνία στην οποία θα περιλαμβάνεται ολόκληρο το πακέτο το οποίο έχει χαρακτηρίσει αποδεκτό η ΝΔ δηλαδή, το όνομα, τη χρήση έναντι όλων και το ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Ως εκ τούτο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιτεθεί με σφοδρότητα -όπως αναμένεται- στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός ένα κορυφαίο εθνικό θέμα με όρους μικροπολιτικής σκοπιμότητας επιδιώκοντας να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «μυστική» διπλωματία.

Κεντρικός άξονας της αναφοράς στο ζήτημα θα είναι πως από δω και στο εξής η κυβέρνηση θα φέρει το βάρος της ευθύνης των όποιων εξελίξεων σε μια προφανή προσπάθεια απομόνωσης του κ. Τσίπρα, ενώ θα αναδείξει και τις μεγάλες διαφορές εντός της κυβέρνησης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Μεγάλο κομμάτι της ομιλίας θα έχουν και οι αναφορές σε κοινωνικά, οικονομικά και θεσμικά θέματα που έχουν προκαλέσει, όπως θα πει, τα τρία χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι υπάρχει εναλλακτική, αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος