Ταύτιση απόψεων στο προσφυγικό διαπίστωσαν Βίτσας-Περιστρέλο (video)

Ταύτιση απόψεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και στο όραμα για την Ευρώπη, αλλά και πλήρης προσήλωση στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, με τον υφυπουργό Άμυνας της Πορτογαλίας, Μάρκος Περιστρέλο στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού σώματος- ελληνικής ακτοφυλακής.

“Οι Έλληνες δεν πρέπει να είναι μόνοι τους, σε στρατιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο ακτοφυλακής, στην προσπάθειά τους για τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων και δεν πρέπει η Ελλάδα να είναι μόνη της στην επίτευξη των στόχων που της έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη”, παρατήρησε ο Πορτογάλος υφυπουργός Άμυνας.

Μάλιστα, επικαλέσθηκε τον ελληνικό μύθο του Σίσυφου, για να προτρέψει να σταματήσει αυτή η άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και “να παραδεχθούμε ότι δεν μπορείς να βάζεις κάθε φορά ένα καινούριο στόχο.

Διαφορετικά, θα είμαστε σε μια κατάσταση, όπου θα είναι αδύνατον να φτάσουμε στον τελικό σκοπό. Θα είμαστε σε μια κατάσταση, όπως στον μύθο του Σίσυφου, και δεν γίνεται να το αποδεχτούμε αυτό. Ο Σίσυφος είναι ένας ελληνικός μύθος που εξηγεί καλά, ότι μόλις επιτυγχάνεις την ολοκλήρωση ενός στόχου, δεν μπορείς να θέτεις έναν καινούριο”.

Ο κ. Περιστρέλο εξέφρασε την αλληλεγγύη της πορτογαλικής κυβέρνησης στην αποστολή για την διαφύλαξη των συνόρων και στην προσπάθεια της χώρας, μέσα στην ΕΕ, να εκπληρώσει τους στόχους που όλοι πρέπει να πετύχουμε, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Περιστρέλο σχολίασε, ότι στο ΝΑΤΟ είμαστε όλοι σύμμαχοι και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσκολία. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι “οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου δεν είναι αποδεκτές”.

“Αθήνα-Λισαβόνα-Μαδρίτη, χτίζουμε μια νέα προσπάθεια, για μία Ευρώπη των κερδών των ίδιων των λαών και όχι των συνεχών κερδών των ελίτ και των τραπεζών” ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι η Πορτογαλία ανταποκρίθηκε με πλήρη επάρκεια στη βοήθεια που ζητήσαμε για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

“Με την Πορτογαλία έχουμε το ίδιο όραμα για μια Ευρώπη της πραγματικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της συλλογικής ανάπτυξης” σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Πορτογάλος υπουργός θα επισκεφθεί τη Λέσβο όπου βρίσκονται πορτογαλικά πληρώματα της Frontex .

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος