Θεοχαρόπουλος: “Η συμφωνία περιλαμβάνει απαράδεκτα μέτρα” (audio)

Πρόκειται για μια συμφωνία με απαράδεκτα μέτρα. Περιλαμβάνει σημαντική μείωση συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου κάτω από 6.000 ευρώ, δεν υπάρχει λύση για το χρέος, ουσιαστικά πρόκειται για ερασιτεχνισμούς και τα αντίμετρα είναι η κοροϊδία, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η λύση για την επόμενη μέρα είναι συγκυβέρνηση όλων των κομμάτων που θέλουν τη χώρα εντός της ΕΕ, κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής και όχι μοίρασμα εξουσίας, με στόχο να κρατήσουμε τη χώρα εντός ΕΕ και της ευρωζώνης για 2-3 χρόνια και να βγάλουμε τη χώρα από αυτή την δύσκολη διαδικασία, τόνισε ο κος Θεοχαρόπουλος.

Θα βγούμε από την κρίση, αν κάνουμε μια διοίκηση αποτελεσματική, πρόσθεσε, αν μεταρρυθμίσουμε τομείς της πολιτικής που χρειάζονται ανατροπές, όπως την υγεία, το λαθρεμπόριο καυσίμων. Η ΔΗΜΑΡ είναι σε θέση να επιβάλλει αυτή τη στιγμή τέτοιες αλλαγές, ανατροπές και τομές και θέλουμε την ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ για να μπορέσει να γίνει αυτό.

Πρέπει τον Ιούνιο του 2017 στο προγραμματικό μας συνέδριο να αποσαφηνίσουμε την πολιτική μας πρόταση και τις προγραμματικές μας θέσεις και εντός του 2017 να γίνει ένα ευρύτατο ιδρυτικό συνέδριο ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα που θα αποτυπώνει τη καινούρια εποχή, θα πηγαίνουμε προς τα εμπρός με νέα σύμβολα, νέες καταστάσεις, νέες πολιτικές, νέους ανθρώπους, αυτά τα στοιχεία θα δώσουν ώθηση στoν ευρύτερο προοδευτικό χώρο, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος