Τη Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το “NOOR ONE”- Σφοδρή αντιπαράθεση (video)

Μετά την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση  που συνεχίζεται και σήμερα, στη Βουλή μεταφέρεται  τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα, το θέμα του “NOOR ONE“. O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την φερόμενη επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη. Να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Π. Καμμένος ζητά το Ποτάμι.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής θα απαντήσει διαδοχικά σε άλλες δυο επίκαιρες ερωτήσεις για τις καταγγελίες περί αντιθεσμικών παρεμβάσεων στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αντικείμενο αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το “Noor One”, καθώς και στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Ποτάμι: Να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Π. Καμμένος

Αίτημα να κληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με ισοβίτη κρατούμενο, κατέθεσε το Ποτάμι, “μετά και την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, που δέχτηκε ότι αυτές οι επαφές μπορεί να έχουν γίνει”.

Το σχετικό αίτημα διατυπώνει ο Σπύρος Λυκούδης, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Πόλεμος Μαξίμου-ΝΔ για το NOOR ONE

Με τις φράσεις “άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε” και “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απαντά στηανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση του NOOR 1, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στην “υλοποίηση της εντολής στοχοποίησης” του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

“258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε. Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης. Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι “ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο”, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

“Η ΝΔ αποφάσισε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό”

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Δύο ημέρες ρωτάμε. Ποιος είναι ο εντολέας της και τελικά ανέλαβε άλλος να απαντήσει εξ ονόματος της” προσέθεσε.

Ευ. Μαρινάκης: Δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω

Για “σκευωρία” σε βάρος του κάνει λόγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Με δήλωσή του, στην οποία τονίζει ότι “δεν εκβιάζεται ούτε εκβιάζει”, υπογραμμίζει ότι η εναντίον σκευωρία  του μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστεί και να παραμερίσει, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, τονίζει ότι είναι “ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού “κιτρινισμού” και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Ο κ. Μαρίνάκης υπέβαλε την Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/349473/minutiria-anafora-marinaki-kata-pados-upeuthunou-/#ixzz4kq74wqPI
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος