Τράμπ προς Τσίπρα: “Έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά με αποτελέσματα” (video)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Περίπου 20 λεπτά είχε διάρκεια σύμφωνα με πληροφορίες το τηλεφώνημα που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ντόναλντ Τραμπ. Τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, υπογραμμίζοντας και τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεοκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε το θαυμασμό του για την Ελλάδα είπε ότι παρακολουθεί τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση. Παρακολουθώ τη μάχη που δίνετε, φέρεται να είπε, έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά που έχει φέρει αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του επισήμανε ότι έχει πολλούς ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του για να του απαντήσει ο Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ελληνοαμερικανοί τον τίμησαν με την ψήφο τους με τεράστια πλειοψηφία.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε μια σειρά από τομείς, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης Ομπάμα. Και μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε την παρακολούθησε και αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.

Συζήτησαν επίσης για τη σημασία του ρόλου της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή ιδαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης.

Συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας για την επόμενη περίοδο.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος