Την Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού εγκαινιάζει ο Α. Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη (video)

Την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, το ανθρώπινο κεφάλαιο και να επενδύσει σε αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “ΝΟΗΣΙΣ”.

“Επιλέξαμε να συγκροτήσουμε χαρτοφυλάκιο ειδικά για την έρευνα και την καινοτομία, βάλαμε την έρευνα όχι μόνο στο τίτλο”, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “παρά τη δημοσιονομική δυσκολία καταφέραμε να αυξήσουμε, τόσο σε απόλυτα μεγέθη, όσο και ως ποσοστό του προϋπολογισμού, το ποσό που κατευθύνθηκε στην έρευνα και την καινοτομία. ‘Εχουμε φτάσει κοντά στο 1% του ΑΕΠ”.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από όσα είδε στο Κέντρο “ΝΟΗΣΙΣ”, επισημαίνοντας ότι “μια ξενάγηση στο χώρο υπενθυμίζει ότι η πολιτιστική παράδοση της χώρας δεν είναι μόνο η αρχαία κουλτούρα, αλλά είναι και οι επιστήμες, ο πολιτισμός των επιστημών και όλη αυτή η βαριά παρακαταθήκη”.

O Α. Τσίπρας εγκαινίασε το γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, και προήδρευσε σε σύσκεψη με φορείς της πόλης, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Χθες, από την Κομοτηνή, ο κ.Τσίπρας τόνισε πως η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά και χωρίς νέα μέτρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά, και πρόσθεσε πως είμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ, σε μία συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, και μία ανάσα για την έξοδο από την κρίση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος