Την Τετάρτη συνεδριάζει η πολιτική επιτροπή της ΝΔ

Το στίγμα των επόμενων κινήσεων του, αναμένεται να δώσει στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά ψηλά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση του ΝΟΟR1, ενώ με άρθρο στην Καθημερινή, ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει την αντίθεση του για τις αλλαγές που προωθούνται στην ανώτατη παιδεία.

Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδριάζει η πολιτική επιτροπή της ΝΔ, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων της ΝΔ.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο σε ισόβια Γιαννουσάκη έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Τσίπρα προσωπικά, αφού έχει αναγκαστεί να τον καλύψει ο ίδιος.

Στην ΝΔ δεν πρόκειται να ρίξουν τους τόνους στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο εκτιμούν ότι θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια, που θα αναγκάσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν περαιτέρω τον κ. Καμμένο, κάνοντας τη θέση τους ακόμα πιο δύσκολη, όπως λένε στην Πειραιώς, από ότι ήδη είναι, έχοντας καταρρεύσει και το τελευταίο αφήγημα, αυτό της απομείωσης του χρέους, το δέλεαρ με το οποίο υποτίθεται ότι ψήφισαν τα τελευταία μέτρα.

Τώρα, μήνυμα ότι ο νόμος της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δε θα πρέπει να περάσει, στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με άρθρο του στην Καθημερινής της Κυριακής, σημειώνοντας ότι ο νόμος γυρίζει «την ανώτατη παιδεία μας πολλά χρόνια πίσω».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γυρίζει τα Πανεπιστήμια πίσω, σε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις που τις έχει ξεπεράσει και η πολιτική και η κοινωνία και, τελικά, η ίδια η ζωή.

Αναλύοντας το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «Τραυματίζει βαθιά το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων. Ενισχύει το συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία… Καταργούνται θεσμοί που συνέβαλαν στη λογοδοσία και τη διαφάνεια, όπως τα Συμβούλια Ιδρυμάτων, που είχαν την αποδοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας… Ακόμη χειρότερα: η πρόταση της Κυβέρνησης καταργεί την αξιολόγηση, υποβαθμίζοντας το ρόλο της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας, κόντρα σε όσα συμβαίνουν διεθνώς».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής
Σχετική είδηση: «Όχι» Μητσοτάκη στον νέο νόμο για τα ΑΕΙ
Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος