Βατοπέδι: Ικανοποίηση Καραμανλή -Ρουσόπουλου – Αντιδράσεις (video)

Με ικανοποίηση  υποδέχθηκαν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Βατοπεδίου την απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία κρίθηκαν αθώοι και οι 13 κατηγορούμενοι.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή  ο οποίος  υπογράμμισε ότι η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Ωστόσο  πρόσθεσε ότι η σημερινή ετυμηγορία αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, συναντήθηκε για 40 λεπτά, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στο γραφείο του κ. Καραμανλή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι  η απόφαση απέδειξε περίτρανα πως υπήρξε μία σκευωρία, με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση Καραμανλή. Σήμερα σκέφτομαι περισσότερο τον φίλο μου, τον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος δεν έζησε για να χαρεί μαζί μας αυτήν την ιστορική απόφαση, τόνισε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στην πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε μονολεκτικά “είδωμεν’.

Ευχαριστούμε το Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό, δήλωσε κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια ο ηγούμενος Εφραίμ.

Η απόφαση της δικαιοσύνης δικαιώνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και εκθέτει όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σχολίασε το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλης και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Ταυτόχρονα, το μπαράζ εξεταστικών για όλους τις χρονικές περιόδους πλην αυτής του Κ. Καραμανλη, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά φιλική εταιρεία δεν είναι τόσο μυστική. Τέλος, η απορία εκατομμυρίων Ελλήνων λύθηκε: ο Κ Καραμανλής μιλάει. Όχι για το διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα 35 δις ευρώ, αλλά για το Βατοπέδι.

H απόφαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε  την αντίδραση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ο οποίος σχολίασε στο twitter τα ακόλουθα:

Πηγή: ΕΡΤ

Φωτογραφία αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος