Βουλή: Κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας (video)

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η αντιπολίτευση για την διαχείριση της πανδημίας ενώ κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την πρόταση Τσίπρα για επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής.

Χυδαία και ντροπιαστική χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους 33 επιστήμονες που όλο αυτό το διάστημα εισηγούνται μέτρα και δράσεις κατά της πανδημίας. Ο κ. Πλεύρης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «απαξιώνει και στοχοποιεί 33 επιστήμονες που εδώ και ενάμιση χρόνο προσφέρουν στην Πολιτεία αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους», και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσει την φθηνή, ανέξοδη και λαϊκίστικη πολιτική του».

Αφορμή για την σκληρή κριτική του κ. Πλεύρη προς τον κ. Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση, ήταν επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως υποστήριξαν.

Η αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος “δείχνει” τον πρωθυπουργό ως τον αποκλειστικά υπεύθυνο για την εξέλιξη της πανδημίας και τον κατηγορεί ότι αρνείται την ελάχιστη συνεννόηση.

Από την πλευρά τους, οι ερωτώντες βουλευτές, έκαναν λόγο για τραγικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές.

«Δεν έχετε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να εμπλέξετε την πρωτοβάθμια υγεία με ιδιωτικές κλινικές και στρατιωτικά νοσοκομεία και να ενδυναμώσετε το ΕΣΥ με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό. Μάλλον, δεν ανησυχείτε ότι μέσα σε ένα μήνα είχαμε 1.000 θανάτους με γεμάτες ΜΕΘ. Δεν είναι λύση να ανακυκλώνετε το υγειονομικό προσωπικό και μάλιστα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλαου Ηγουμενίδη, καταλογίζοντας στη κυβέρνηση «επιφανειακή, επιδερμική αντιμετώπιση της πανδημίας που οδηγεί σε επικίνδυνη επιδείνωση της κατάστασης».

Κριτική άσκησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ζητά, με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τις «ανθρώπινες απώλειες σε νοσοκομεία από την πανδημία του Covid-19».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά από τον υπουργό να καταγραφούν αναλυτικά σε ποια νοσοκομεία της χώρας απεβίωσαν ασθενείς με Covid-19 από τον Οκτώβριο 2020 έως σήμερα και πόσοι ακριβώς στο καθένα, σημειώνοντας πως «η μακάβρια αυτή στατιστική δεν είναι απαραίτητη για λόγους εντυπώσεων, αλλά για να αποτυπωθεί με ακρίβεια ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό».

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε τους εμβολιασμούς ως μέσο εκβιασμού, την ώρα που αρνείται να αναλάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι, «η πανδημία ανέδειξε τα σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ» ενώ υποστήριξε ότι «όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν τον κανόνα του ελάχιστου κόστους στο δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα της ιδιωτικής υγείας».

Ο υπουργός Υγείας, αντέτεινε ότι «μέσα σε 2,5 χρόνια έχουν υπάρξει συνολικά πάνω από 2.000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών σε όλο το σύστημα υγείας και πάνω από 2.000 προσλήψεις επικουρικών γιατρών, περισσότερες θέσεις από ό,τι προκηρύχθηκαν τα προηγούμενα πέντε χρόνια».

Για την Ελληνική Λύση “οι λάθος επιλογές της κυβέρνησης αντί να χτίσουν τείχος ανοσίας έχτισαν τείχος διχασμού”.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος