Πρεμιέρα για το πετρέλαιο θέρμανσης – Στα 82 με 85 λεπτά το λίτρο

Στα 84 με 85 λεπτά το λίτρο διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που άρχισε να πωλείται από σήμερα, Πέμπτη. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, που περιορίζονται για φέτος με τα πιο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν, θα το προμηθεύονται στα 50 λεπτά.

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να διατηρηθεί ο Ειδικός φόρος κατανάλωσης στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 23 λεπτά το λίτρο. Αν το επίδομα παραμείνει στα 35 λεπτά και περιοριστούν οι δικαιούχοι με την εφαρμογή αυστηρότερων εισοδηματικών, περιουσιακών κριτηρίων τότε η τιμή του πετρελαίου με την επιδότηση πέφτει στα 50 λεπτά το λίτρο.

Την αυστηριοποίηση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης επεξεργάζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών.
Πέρσι παντως δικαιουχοι του επιδόματος ήταν:
– Άγαμοι φορολογούμενοι που είχαν συνολικό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ
– Έγγαμοι με συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, οι οποίοι είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ
– Μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα μέχρι 43.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Τώρα τα όρια αυτά θα μειωθούν.


Πηγή: Α’ Πρόγραμμα-ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος