Προεδρία της ΝΔ: Λήγει στις 6 η προθεσμία για τις υποψηφιότητες – Κατέθεσαν και οι Κυρ. Μητσοτάκης και Απ. Τζιτζικώστας (vid)

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογραμμίζοντας ότι φιλοδοξεί να συνθέσει με έναν ενιαίο πολιτικό λόγο. Στις 6 το απόγευμα λήγει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, την οποία έχουν ανακοινώσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις 11.10 το πρωί κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 12:30 ακολούθησε και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σε δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ. «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Λίγο αργότερα κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Καταληκτική προθεσμία είναι η 6η απογευματινή και μάλλον θα είναι υποψήφιος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού όπως  δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1, περιμένει να συγκεντρώσει και τις 50 υπογραφές που απαιτούνται. Όπως είπε έχει ήδη εξασφαλίσει τις 45.  Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε υπογραφές από βουλευτές, εκτιμώντας ότι «σε αυτή τη διαδικασία όσο πιο μακριά είναι οι βουλευτές τόσο το καλύτερο, υπό την έννοια ότι αφού απευθυνόμαστε στην κοινωνία πρέπει την επομένη αυτής της διαδικασίας να είμαστε πάλι αγαπημένοι στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Πιστεύω στο κτίσιμο και όχι στο γκρέμισμα (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος