Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση – Διαξιφισμοί για τις παρακολουθήσεις

Array

Ανοιχτή παραμένει η ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης με αιχμή τα εθνικά θέματα, την οικονομία, τις συνεργασίες και τις παρακολουθήσεις.

Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι όπως και οι ελληνικές αρχές ψάχνουν απαντήσεις για κακόβουλα λογισμικά, οποιοσδήποτε μπορεί να συνδράμει και να συμβάλει στην κατάσταση αυτή οφείλει να το κάνει και οφείλουμε να συνεργαστούμε οι ευρωπαϊκές χώρες για να δούμε ποιοι και από πού χρησιμοποιούν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά προκειμένου να παραβιάσουν θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση” τόνισε στην ΕΡΤ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Είχε προηγηθεί η αντιπαράθεση του πρόεδρου της PEGA με τον Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος ισχυρίστηκε πως η Επιτροπή PEGA θα ερχόταν στην Ελλάδα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζητώντας να δει μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα πρόσωπα. Ο Jeroen Lenaers ζήτησε μάλιστα από τον κ. Παπαδημούλη να διαγράψει το tweet του και να ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαδημούλης ξεπερνά τα όρια και δεν μπορεί να συγκρατήσει το αντιπολιτευτικό του μένος», επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Twitter η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για το κράτος δικαίου και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες. Η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έστειλε επιστολή στη Europol ζητώντας να χρησιμοποιήσει εκ νέου τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών” τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, πλήρη, συγκάλυψη της αλήθειας που μεθοδεύτηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, όπως τονίζει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος