Προσφυγικό και Ανεξάρτητες Αρχές στην πρώτη ενημέρωση του Γ. Κουμουτσάκου (vid)

Σειρά δράσεων για το προσφυγικό αναλαμβάνει η ΝΔ όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του κόμματος κατά την έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που καθιερώνει εφεξής η ΝΔ κάθε Πέμπτη. Επίσης, κατά την πρώτη ενημέρωση ο κ. Κουμουτσάκος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πρακτική που ακολουθεί στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος αναλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για το προσφυγικό. Τη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Μυτιλήνη προκειμένου να διαμορφώσει και ο ίδιος εικόνα για την κατάσταση.
Επίσης, στις 15 Φεβρουαρίου, δύο μέρες πριν το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει σε πρόγευμα εργασίας τους πρέσβεις των υπολοίπων 28 κρατών-μελών της ΕΕ, για να τους παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό σηματοδοτώντας τη θέση πως το μεταναστευτικό είναι εθνικό θέμα και η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει στείρα αντιπολίτευση.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε, πως η ΝΔ είναι αποφασισμένη να κάνει ότι χρειάζεται για να μην υπάρξει καμία οπισθοχώρηση σε σχέση με την ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών στο χώρο Σένγκεν γιατί οτιδήποτε άλλο -όπως είπε- θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την διάδοση των επιτευγμάτων της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ενημέρωσης και στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρέχει ουσιαστική ενημέρωση, σημειώνοντας ότι η πρακτική ΣΥΡΙΖΑ που έκανε κανόνα τις διαρροές και τα non paper είναι μη ενημέρωση, είναι προπαγάνδα.

Σχετικά με τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εδώ και έναν χρόνο επιχειρεί συστηματικά να τις πλήξει, αγγίζοντας τα όρια της θεσμικής εκτόπισης. Υπάρχει αλλεργία της κυβέρνησης σε αυτές τις αρχές”, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος