Ριφιφί θυρίδων στο Χαλάνδρι – Άφαντα τα κλοπιμαία

Για το ριφιφί των τραπεζικών θυρίδων στο Χαλάνδρι η αστυνομία έχει ύποπτο, αλλά δεν έχει κλοπιμαία. Οι αρχές αναμένουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 58χρονου φερόμενου ως δράστη.

Η Αστυνομία περιμένει την εντολή από τον αρμόδιο Ανακριτή για να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών, καθώς στην υπόθεση υπάρχει ένα σημαντικό κενό. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον εντοπισμό των κλοπιμαίων από τις τέσσερις θυρίδες του θησαυροφυλακίου.

Κατά την προανάκριση η Αστυνομία είχε βάλει στο μικροσκόπιο τέσσερα άτομα από το στενό περιβάλλον του 58χρονου επιχειρηματία που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για την κλοπή. Οι αστυνομικοί έψαχναν στο πρόσωπό τους το άτομο που μπορεί να βοήθησε τον φερόμενο ως δράστη στη διαδικασία της απόκρυψης των κλοπιμαίων, ωστόσο, δεν προέκυψε κανένα στοιχεία γι’ αυτούς.

Η Αστυνομία εάν δώσει εντολή ο Ανακριτής θα αναζητήσει τα κλοπιμαία. Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο θα μπει το κινητό τηλέφωνο του 58χρονου με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η εξέταση της συσκευής στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να βρεθούν ίχνη που μπορεί να σχετίζονται με την κλοπή την επίμαχη περίοδο. Το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων μπορεί ακόμα και να ανασύρει δεδομένα που έχουν διαγραφεί.

Ο δεύτερος τρόπος αξιοποίησης του τηλεφώνου είναι η άρση του απορρήτου με σκοπό να εντοπιστούν γεωγραφικά στίγματα του κινητού του κατηγορούμενου την επίμαχη περίοδο. Τα στίγματα ίσως προδώσουν κάποια κρυψώνα, λένε οι αστυνομικοί, χωρίς τίποτα βέβαια να θεωρείται σίγουρο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος