Σ. Δανέλλης: “Η συμβολή μας χρειάζεται για να πετύχουμε μια άλλου είδους ανάπτυξη” (Aud)

“Να παράγουμε εθνικό πλούτο για να μην βρισκόμαστε σε συνεχή ανάγκη δανεικών. Η σχεδόν εμφυλιακή ρητορική προκαλεί κατάπτωση του δημόσιου διαλόγου, είναι αδιέξοδη. Ζητούμενο είναι ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα.

Για νέο και παλιό

“Το καινούργιο είναι μια άλλη λογική και μια άλλη αντίληψη που πρέπει να διέπει τα πράγματα. Οχι στον κρατισμό, τις πελατειακές σχέσεις και τις σκοπιμότητες, αλλά λογικές αξιοκρατίας.
Όλοι αυτά λένε βέβαια αλλά σημασία έχει η πράξη”, επεσήμανε ο κ. Δανέλλης.

Ο ίδιος συνέχισε: “Με την ως τώρα κοινοβουλευτική παρουσία μας, με συνέπεια στο λόγο και τόλμη, είχαμε θετική παρέμβαση, πήραμε ευθύνες κυβερνητικές και πήραμε στην πλάτη μας μεγάλο βάρος χωρίς να υπολογίσουμε δημοφιλία και πολιτικό κόστος”.

Για διαρροή ψήφων

“Είναι φυσικό όσο αυξάνεται η πόλωση αλλά και οξύνεται το κλίμα – όμως, μεγάλο μέρος της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την έως τώρα σχέση κοινωνίας-πολιτών”, ανέφερε σχετικά ο κύριος Δανέλλης και πρόσθεσε: “Ακόμα και με το σημερινό καλπονοθευτικό σύστημα (μπόνους 50 εδρών) δε μπορεί κανείς να μιλά κανείς για αυτοδύναμη κυβέρνηση (από το 2012 και μετά) αλλά για συνεργασίες”.

“Δε μπορούμε να συμβάλουμε σε συνθήκες μη-κυβερνησιμότητας της χώρας. Η συμβολή μας χρειάζεται για να πετύχουμε μια άλλου είδους ανάπτυξη, να ξεπεραστεί και η σωρεία προβλημάτων που προκαλεί αυτή η εκλογική αναμέτρηση. Οι όροι μας έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα, με την επάρκεια των προσώπων” κατέληξε ο κ. Δανέλλης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος