Σε αναβρασμό το αγροτικό μέτωπο – Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων (vid)

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Στον Προμαχώνα, σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων και από τις δυο πλευρές των συνόρων, όπου Βούλγαροι οδηγοί κρατούν σε αντίποινα κλειστά τα σύνορα. Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη, όπου οι κτηνοτρόφοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι. Κλειστή παραμένει και η είσοδος και έξοδος του Κορωπίου στην Αττική Οδό, ενώ διίστανται οι απόψεις στους κόλπους των αγροτών σε σχέση με την πρόσκληση διαλόγου από την κυβέρνηση.

Στα Τέμπη, περιμένουν πρόσκληση από τον πρωθυπουργό, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει 33 μπλόκα συνολικά, μέχρι τότε, οι δρόμοι δεν ανοίγουν.

Στις Μικροθήβες, οι αγρότες πραγματοποιούν 6ωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης έως και τις 6 το απόγευμα.

Η αυριανή μέρα, ωστόσο, θεωρείται από τους ίδιους τους αγρότες κρίσιμη καθώς, όπως εκτιμούν, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα ανάψει και το πράσινο φως για να προσκληθούν στο Μαξίμου.

Από την πλευρά τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας λένε «όχι» στον διάλογο και προβάλλουν ως «προαπαιτούμενο» το πλαίσιο των πέντε βασικών προτάσεων που θέτουν προς ικανοποίηση τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν. Από τις 5 έως τις 6.15 μμ, απέκλεισαν τον κόμβο Πλατυκάμπου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και για το ίδιο χρονικό διάστημα άλλη ομάδα αγροτών απέκλεισε τη γέφυρα Δαμασίου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης. Από τις 5 δε, το απόγευμα, παραμένει κλειστή και η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος τους Αργυροπουλίου.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν και αυτοί το κλείσιμο των δρόμων.

Από τις 12:00 έως τις 16:00 είναι κλειστή η Εγνατία οδός στον ανατολικό κόμβο της πόλης των Γρεβενών, όπως και η παλαιά Εθνική Οδός Γρεβενών-Κοζάνης, με την κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται ως επί το πλείστον μέσω της επαρχιακής οδού Πόρου-Κνίδης-Αιανής-Κοζάνης και το αντίθετο. Χθες το βράδυ στο μπλόκο των Γρεβενών μετέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, Χρήστος Μπγιάλας, ο οποίος είχε συζήτηση με τους αγρότες, οι οποίοι του έθεσαν για μια ακόμη φορά τα αιτήματά τους.

Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής είναι κλειστός έως τις 15:00 στο ύψος του κόμβου του Άργους Ορεστικού και από τις 14:00 μέχρι και τις 18:00 αναμένεται επίσης να κλείσει κατά διαστήματα στο ύψος του κόμβου του της Νεάπολης Κοζάνης, με την κίνηση των αυτοκινήτων να γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Καστοριάς.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ στο χρονικό διάστημα 12:00-24:00 θα κλείσει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς εθνικής όδού στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16:00-21:00, θα προχωρήσουν οι αγρότες από το μπλόκο της Παλαιοκώμης.
Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός.

Σε αποκλεισμό παραμένει, τέλος, για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Αντιμπλόκο έστησαν οι Βούλγαροι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη Ροδόπη. Αντιμπλόκο έστησαν και στο τελωνείο της Νυμφαίας οι Βούλγαροι από την άλλη πλευρά των συνόρων, όπως το ίδιο έπραξαν σε Προμαχώνα και Εξοχή, απαγορεύοντας την διέλευση των αυτοκινήτων.

Οι αγρότες παραμένουν στο σημείο του μπλόκου και θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, μια και ο αποκλεισμός δεν έχει κανένα νόημα, καθώς ο δρόμος είναι ήδη κλειστός.

Σε ότι αφορά το μπλόκο στην Εγνατία οδό και στον κόμβο Ιάσμου άλλαξε η ώρα του αποκλεισμού μεταξύ 17:-00-21:00.

Στην γέφυρα του Νέστου στη παλιά εθνική οδό το μπλόκο παραμένει από τις 12:00 έως τα μεσάνυχτα.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Φλώρινας και σχεδιάζουν πολύωρους αποκλεισμούς για τις επόμενες μέρες. Σήμερα μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 22:00, θα είναι κλειστός ο δρόμος για το τελωνείο της Νίκης. Στην Κρυσταλλοπηγή, θα γίνει αποκλεισμός του τελωνείου από τις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία στους Εύζωνες και τη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-23:30) και στο δεύτερο η διέλευση των οχημάτων θα κλείσει από τις 18:30 έως τις 23:30.

Στην Πελοπόννησο οι αγρότες συνεχίζουν τους αποκλεισμούς της εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ισθμού σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

Το απόγευμα από τις 18:00 ως τις 23:00 το βράδυ θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Κορίνθου και 19:00 με 20:00 το απόγευμα τη γέφυρα του Ευρώτα, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Τρίπολης.

Στν Κρήτη, σε εξέλιξη η κατάληψη που πραγματοποιούν από το πρωί στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου αγρότες του οροπεδίου Λασιθίου. Η κατάληψη της ΔΟΥ θα διαρκέσει μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου στο ύψος του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι διακόπτοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα την κυκλοφορία μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Κομοτηνή:Αντιμπλόκο έστησαν οι Βούλγαροι στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη Ροδόπη
Ορεστιάδα: Συνεχίζουν το αντιμπλόκο οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών στο τελωνείο Καπιτάν Πέτκοβοϊβοντα, ουρές χιλιομέτρων και το τελωνείο Κήπων
Ορεστιάδα: Διαμαρτυρία των αγροτών του μπλόκου Καστανεών στην ΕΒΖ
Ηράκλειο: Συνεδριάζει το συντονιστικό των αγροτών
Τρίπολη: Παραμένουν τα μπλόκα – Διαφωνίες μπλόκου Δαλαμανάρας
Στήνεται πάλι το αγροτικό μπλόκο στο Χανδρινού
Δυτική Μακεδονία: Στα μπλόκα των αγροτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος