Σε εξέλιξη οι επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια – Δείτε τη δράση του δήμου Π. Φαλήρου στο Ρέμα Πικροδάφνης (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε αρκετούς δήμους της χώρας. Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και η Τόνια Φύκιρη, υπεύθυνη Πρασίνου του δήμου, περιγράφοντας τι σημαίνει πρακτικά αυτή η δράση για τους δημότες.

«Το συνεργείο του δήμου κάνει ήδη ψεκασμούς. Κάνουμε δειγματοληψίες προκειμένου να δούμε που υπάρχουν προνύμφες ώστε εκεί να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στα λιμνάζοντα ύδατα», δήλωσε η κ. Φύκιρη από το Ρέμα Πικροδάφνης όπου γίνονταν σήμερα Τετάρτη οι σχετικές παρεμβάσεις.

«Παράλληλα με την Περιφέρεια κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε σε ότι αφορά τις κουνοποκτονίες. Δε γίνονται μόνο στο Ρέμα της Πικροδάφνης, αλλά γίνεται σε όλα τα φρεάτια του Παλαιού Φαλήρου και στο Κοιμητήριο», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Φωστηρόπουλος.

Και όπως είπε, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ευαισθητοποιηθούμε και να τηρούμε τους κανόνες για το τι πρέπει να κάνουμε για να μην αναπαράγονται τα κουνούπια».

Να σημειωθεί ότι για μην έχουμε έξαρση της εμφάνισης των κουνουπιών οι δήμοι υλοποιούν σχετικά προγράμματα επίγειων ψεκασμών από τον Μάρτιο τα οποία στις περισσότερες περιοχές θα διαρκέσουν μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | Από τις Έξι | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος