Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Ζημιές σε καλλιέργειες λόγω των βροχοπτώσεων (vid)

Πολλές περιοχές βρίσκονται σε κλοιό κακοκαιρίας από τα ξημερώματα. Στον Έβρο η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα, καθώς έχει σπάσει φράγμα στη γειτονική Βουλγαρία.

Στα λευκά έχει ντυθεί η κεντρική και βόρεια χώρα, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να ξεπερνά μετά βίας τους 0 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, χιόνιζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Στη Φλώρινα, όπου χιονίζει από χτες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν και αύριο τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στη Εθνική Οδό Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βίγλας.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο από επιπλοκές της γρίπης, ενώ 39 παραμένουν οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αρκετοί από αυτούς δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες το γεγονός ότι φέτος ο ιός ΑΗΝ1 είναι πιο επιθετικός παρότι καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς κάνει επιπλοκές και σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών.

Οι ειδικοί για μια ακόμη φορά συστήνουν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, τον αντιγριπικό εμβολιασμό έστω και τώρα, την άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό εφόσον τα συμπτώματα της γρίπης είναι έντονα και επιμένουν -και μετά τη συμβουλή του- στην έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων προκειμένου να προληφθούν οι επιπλοκές.

Ύστερα από μία ασυνήθιστη για την εποχή παρατεταμένη καλοκαιρία, ο χειμώνας έπεσε βαρύς και στα Βαλκάνια. Πυκνές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο πλήττουν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, δυσχεραίνοντας μεταξύ άλλων και τη ζωή των προσφύγων.

Δείτε εδώ την πρόγνωση του καιρού για αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος