Σε ρόλο ρυθμιστή η Ενωτική Κίνηση

Σε ρυθμιστή των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται η Ενωτική Κίνηση που πρωτοεμφανίστηκε με την ιδρυτική της συνδιάσκεψη στο Σινέ Κεραμεικός στις 21 Ιουνίου.

Με όλα τα δεδομένα να δείχνουν, ειδικά μετά και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ότι η Αριστερή πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης οδηγούνται σε ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΝ.ΚΙ. έχει καταφέρει να συσπειρώσει γύρω της μεγάλο κομμάτι της βάσης του κόμματος, των οργανώσεων μελών, των Νομαρχιακών Επιτροπών , καθώς επίσης και μέλη της Κ.Ε. και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ήδη εργάζεται να διαμορφωθεί η ευρύτερη πλειοψηφία ενόψει συνεδρίου του κόμματος – κάτι που κερδίζει την αποδοχή της κομματικής βάσης- από τους 53+ , την πλατφόρμα 2010 του Γιάννη Μπαλάφα, καθώς και με τμήματα που προέρχονται από τον Σοσιαλιστικό χώρο, στη βάση όπως αναφέρουν ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ώστε να περάσουμε από τη σημερινή υποχώρηση σε μια νέα προωθητική φάση.

Η Αριστερή Πλατφόρμα από την πλευρά της έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου με σειρά ανοιχτών συγκεντρώσεων ανά την Ελλάδα με προμετωπίδα την iskra – Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Βόλο , Κέρκυρα-, που απηχεί τις απόψεις της ασκώντας αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα. Σε πρόσφατο άρθρο της “καυτός Αύγουστος αλλά πολύ ποιο καυτά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές” παρουσιάζει την κυβέρνηση να ενδίδει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Παράλληλα δεν αποκλείει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο πριν από το έκτακτο συνέδριο. Κάτι τέτοιο την οδηγεί να πάρει τις αποφάσεις της με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει στις λίστες εκλογιμότητας τους βουλευτές που καταψήφισαν την συμφωνία.

Τέλος στη πλευρά της πλειοψηφίας οι 53+ έχουν χάσει την δυναμική που είχαν εσωκομματικά, απογοητευμένοι ένα μέρος των δυνάμεων της από τις εξελίξεις και την στάση των στελεχών της που στηρίζουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Πηγή: enter4news

Φωτό: enter4news

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος