Συναντήσεις πρωθυπουργού με μεγαλοεπενδυτές- Π. Γουάτσα: Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές (vid)

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα είναι μια αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα, ήταν η κοινή διαπίστωση στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με ξένους επιχειρηματίες που επενδύουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα του αναπτυξιακού σχεδιασμού και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνει τους ξένους επενδυτές για το φορολογικό σύστημα και τα μέτρα κατά της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι κ.κ. Prem Watsa (Fairfax Financial Holdings Ltd), John Paulson (Paulson & Co), Stephen Johnson (Wilbur Ross & Co), Jonathan Haick (Brookfield Capital Partners Ltd), Samir Parekh (Capital Research & Management Company), Ben Watsa (Lissom Investments), Lawrence Chin (Mackenzie Cundill), Jamie Lowry (Schroder’s Investment Management), Daniel Pozen (Wellington Management Company), Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας (Eurobank).
Από πλευράς κυβέρνησης, παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

“Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της”, δήλωσε ο πρόεδρος της καναδικής εταιρείας Fairfax Πρεμ Γουάτσα, στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Γουάτσα εξέφρασε επίσης, την αισιοδοξία του για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και επιβεβαίωσε τη στήριξή του στις προοπτικές της χώρας. Ωστόσο, κατέστησε απαραίτητη τη συνεπή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, εν μέσω ενός περιβάλλοντος κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1-ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος