Συνέχεια συζητήσεων για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (vid)

Με τη συζήτηση των πρόωρων εκλογών να γίνεται πια ανοιχτά και χωρίς περιστροφές από όλες τις πλευρές, σε άγνωστο «Χ» αναδεικνύεται ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής τους.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ1 πως ο Οκτώβρης είναι ο καταλληλότερος χρόνος προκειμένου να στηθούν τελικά οι κάλπες.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μαζί με τη συμφωνία να θέσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης και να πάει σε εκλογές.

Στο θέμα επανήλθε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας ότι αν παραστεί ανάγκη ναι, πρέπει πρώτα όμως να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία.

Η επιλογή της Αριστερής Πλατφόρμας να διαχωρίσει τη θέση και οι ανοιχτές εκδηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της ανά την Ελλάδα, με σύνθημα «ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…», οδηγούν πολλούς στο συμπέρασμα πως το διαζύγιο είναι προ των πυλών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης τονίζει ότι αν διαπιστωθεί με τρόπο οριστικό το ρήγμα, τη λύση θα δώσουν οι εκλογές.

Ζητούμενο δεν είναι οι εκλογές αλλά πως ο λαός θα εμποδίσει θα εμποδίσει την εφαρμογή των μνημονίων, εκτιμά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ίδια ώρα, στο δημόσιο διάλογο έχει μπει και ο εκλογικός νόμος, με τη Νέα Δημοκρατία, να θεωρεί πως το ζήτημα δεν είναι άμεσης προτεραιότητας υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει ταχθεί υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίζει κυβέρνηση και να υπάρχει σταθερότητα.

Ωστόσο ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης τονίζει ότι δεν θα έχουμε αλλαγή εκλογικού νόμου στις προσεχείς εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος