Σκύλοι οδηγοί βοηθούν τους ανθρώπους με απώλεια όρασης

Οι Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος δραστηριοποιούνται στη χώρα μας από το 2008, με βασικό στόχο την κάλυψη της ανάγκης της μετακίνησης ατόμων με απώλεια όρασης με τη χρήση Σκύλου Οδηγού και της εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρίες μέσω της χρήσης Σκύλων Βοηθείας.

Ο Χρήστος Ζώτος -που έχει χάσει την όρασή του- είναι ένας από τους ανθρώπους που μπορεί να μετακινείται στην, αφιλόξενη για τους ανθρώπους με αναπηρία, πόλη της Αθήνας, να εργάζεται και να ζει μια απολύτως φυσιολογική ζωή. Ο ίδιος τα καταφέρνει χάρη στη βοήθεια της Μελίτας, του Λαμπραντόρ που του άλλαξε τη ζωή.  Τον έσωσε αρκετές φορές από ατυχήματα και είναι δίπλα του στις “μικρές” και “μεγάλες” στιγμές.

Οι σκύλοι του φορέα εκπαιδεύονται από ειδικούς, που έχουν με τη σειρά τους λάβει εκπαίδευση στο εξωτερικό.  “Όσοι έχουμε την ευθύνη του κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας, γνωρίζουμε τις ανυπέρβλητες, πολλές φορές, δυσκολίες να εκπαιδεύσεις και να συντηρήσεις τα χρήσιμα αυτά σκυλιά”, τονίζει η πρόεδρος του κέντρου Ζωή Χρηστοπούλου-Γερουλάνου, η οποία επισημαίνει ότι, “από τα 100 σκυλιά που θα εκπαιδευτούν από εθελοντές εκπαιδευτές, τα 30 τουλάχιστον δεν θα καταφέρουν να γίνουν σκύλοι- οδηγοί για τυφλούς”.

Με αφορμή ενέργεια μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, η οποία κατανοώντας τη σημασία της διατήρησης της υγείας των τετράποδων οδηγών, ανέλαβε να στηρίξει το κέντρο και να καλύψει την αντιπαρασιτική προστασία των σκύλων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης του έργου του κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος