Σπάρτη: Τι λένε οι ειδικοί για τα κρούσματα «Ο» και τη σχολική εκδρομή που έληξε με 28 νοσούντες (video)

Στο «βαθύ κόκκινο», του επιδημιολογικού χάρτη επικινδυνότητας πέρασε η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, καθώς μάλιστα επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» και τουλάχιστον 28 μαθητές Λυκείου στη Σπάρτη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό επιστρέφοντας από πενθήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις», ότι οι 3 νοσούντες από την «Όμικρον», βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα και ότι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, ούτε με ταξίδι στο εξωτερικό.

Σχετκά με τους  28 μαθητές Λυκείου στη Σπάρτη ο κύριος Καρβέλης είπε ότι κανείς δεν νοσηλεύεται ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές.

Αθ. Μουζάκη: Τρομερή η μολυσματικότητα της «Ο»

Η καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας – Αιμοδοσίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην ίδια εκπομπή μίλησε για μολυσματικότητα  2,4 φορές υψηλότερη από την μετάλλαξη «Δέλτα» από την οποία όπως και από την «Άλφα» προέρχεται η νέα μετάλλαξη.

Ενδεχομένως οι 3 να κόλλησαν από άτομο ασυμπτωματικό, είπε η Αθανασία Μουζάκη και επανέλαβε ότι η «’Ομικρον» μολύνει εύκολα ανθρώπους που έχουν νοσήσει ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί.

«Πρέπει να γίνει τρίτη ή επαναληπτική για το μονοδοσικό εμβόλιο», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι το ποσοστό 63,5% εμβολιασμένων πρέπει αυτό να ανέβει.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος