Στ. Προσαλίκας: Πώς θα λειτουργήσουν τα γηροκομεία μετά τις 16 Αυγούστου

Σκεπτικισμό σχετικά με το αν θα αναγκαστούν γηροκομεία «να παραδώσουν κλειδιά» λόγω ελλείψεων στο προσωπικό μετά τις 16 Αυγούστου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση για το πρόγραμμα υποχρεωτικών εμβολιασμών των εργαζομένων, που ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό.

«Αρκετοί εργαζόμενοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους θα πάνε να κάνουν το εμβόλιο. Για όσους όμως δεν πάνε, μέχρι τις 16 Αυγούστου θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε ένα κλάδο «που δεν κλείνει όπως ένα εστιατόριο», ανέφερε.

Σε ιδιωτικά γηροκομεία το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται από το 90% ως και το σύνολο των εργαζομένων, ωστόσο σε κέντρα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρια που κυρίως τελούν υπό την ομπρέλα της Αρχιεπισκοπής το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 30%.

«Πρέπει να πάρουμε πόρτα -πόρτα τις δομές, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνουν από 15 οι 5 που θα εμβολιαστούν», τόνισε, εξηγώντας πως το πρόβλημα υποστελέχωσης είναι ήδη πανευρωπαϊκό.

Ο κύριος Προσαλίκας τόνισε ότι στον κλάδο με 12.000 ως 15.000 εργαζόμενους τίθεται ερώτημα σχετικά με το αν κάποιος εργαζόμενος εμβολιαστεί αργότερα και ξεκαθάρισε ότι είναι ανέφικτο να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι χωρίς να αναπληρωθούν.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος