Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη (vid)

«Ντέρμπι» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται στην Βουλή,απόψε το βράδυ. Λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης χτυπάει κόκκινο.

Τη συζήτηση στη Βουλή έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός από τις 9 Μαρτίου με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν και διαμηνύει ότι «τα πράγματα θα ειπωθούν με το όνομα τους».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν κυβερνητικές πηγές «θα υπάρξουν καθαρές κουβέντες για τα θέματα της διαπλοκής». Θεωρούμε – συμπλήρωναν-ότι αντίστοιχη στάση θα κρατήσει και η ΝΔ στη συζήτηση.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια «θα προχωρήσουν σε αναλυτική αναφορά για όλες τις υποθέσεις συγκάλυψης και παρεμβάσεων που είχαν συμβεί στο παρελθόν.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το ποιοι έκαναν παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη».

Τη συζήτηση αναμένεται να μονοπωλήσουν θέματα όπως οι λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, τα δάνεια εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων, σχετικές τροπολογίες, ρυθμίσεις απαλλαγής από ποινικές ευθύνες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την συζήτηση ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό για να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από τα δύσκολα ζητήματα της καθημερινότητας.

Οπως πληροφορείται η ΕΡΤ ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του θα αναδείξει και άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία σκληρή πολιτική ομιλία όπως λένε στην Λεωφόρο Συγγρού, θα ανοίξει όλη τη βεντάλια των θεμάτων όπως το προσφυγικό, την αξιολόγηση , τις ανεξάρτητες αρχές και την κομματικοποίηση του κράτους, ενώ όπως λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια ακόμα και για προσωπικές επιθέσεις από την πλευρά του κ. Τσίπρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος