Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ

Ημέρα κινητοποίησης για τους υγειονομικούς είναι η Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, αλλά νωρίτερα από τις συγκεντρώσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ παρουσία της ΟΕΝΓΕ θα καταθέσει στις 9.00πμ, αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Η κινητοποίηση της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου 2021 προβλέπει συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών και Εργαζομένων στις 11.00πμ στο Υπουργείο Υγεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: Ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση & επέκταση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας, αύξηση μισθών, μόνιμο υγειονομικό επίδομα, χορήγηση του επιδόματος στις προνοιακές μονάδες ΕΚΕΨΥ, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, χαρακτηρισμό σαν εργατικό ατύχημα τους θανάτους υγειονομικών από κορονοϊό.

Επίσης θίγει ιδιαίτερα το θέμα της καταβολής νυχτερινών, αργιών, εφημεριών τελευταίου τριμήνου 2021, λέγοντας: «Θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, νυχτερινά και αργίες του τελευταίου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Όταν πρόκειται για κονδύλια προς ιδιώτες βρίσκεται εύκολα και τάχιστα λύση. Προς τους υγειονομικούς έχουμε καθυστερήσεις ακόμη και στην αυτονόητη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών. Το Υπουργείο Υγείας δεν ενέκρινε ακόμη τα νυχτερινά και τις αργίες του τελευταίου τριμήνου του έτους 2021.
Τα νυχτερινά και οι Αργίες είναι 100 ευρώ ο μήνας με μέσο μισθό 900 ευρώ τον μήνα.
Η Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) που αναλαμβάνει την καταβολή των δεδουλευμένων κλείνει 18 Δεκεμβρίου 2021 και ακόμη να εγκριθούν από το Υπουργείο Υγείας».

Σχετικές ειδήσεις:

Κινητοποιήσεις AΔΕΔΥ: Με την ΠΟΕΔΗΝ στις 15/12 για τον προϋπολογισμό στις 16/12

ΠΟΕΔΗΝ: Nέα κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος