Στο μικροσκόπιο το “πόθεν έσχες” Σταθάκη – Έλεγχοι σε άλλα 18 πρόσωπα (vid)

Πλήρη έλεγχο για τον Γιωργο Σταθάκη αποφάσισε η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες», μετά την αντιπαραβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, που κατέθεσε από το 2011 και μετά.

Ο υπουργός Οικονομίας σε δήλωση του αναφέρει ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλείται ήταν της μητέρας του, με συνδικαιούχους τον ίδιο και τον αδελφό του: «Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Η Επιτροπή αποφάσισε ακόμη να γίνει περαιτέρω έλεγχος στο πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη και άλλων 18 προσώπων για φορολογικές παραβάσεις, μεταξύ των οποίων και ο Σταύρος Ψυχάρης για το δανεισμό του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη.

Επίσης, το Ελεγκτικό συνέδριο ζητά από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο, να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο το ποσό του ενός 1.850.000 ευρώ, ενώ από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Αριστείδη Τσιπλάκο 150.000 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση το δημόσιο θα προβεί σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ Δ. Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος