Τέσσερα άτομα αναζητούνται για την επίθεση κατά Γ. Κουμουτσάκου – Έρευνα για τη στάση των αστυνομικών (vid)

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 24χρονος που συνελήφθη για την επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου την Πέμπτη στο Σύνταγμα. Ορίστηκε αυτόφωρη δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι “τον πήγαινα προς τα ΜΑΤ έτσι ώστε να χρησιμοποιηθώ, εγώ, ως ασπίδα”.  Άλλα τέσσερα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Κατηγορίες για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς αντιμετωπίζουν- μεταξύ άλλων οι εμπλεκόμενοι, στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο Σύνταγμα.
Η Ασφάλεια γνωρίζει τα στοιχεία και των 4 υπόπτων για την επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου.
Ο ένας, ηλικίας 22 χρόνων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωματικές βλάβες αλλά και για ληστείες, σε βάρος αλλοδαπών. Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν 10 αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.
Ένας άλλος ύποπτος που έχει ταυτοποιηθεί έχει καθαρό ποινικό μητρώο και φέρεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm.
Ακόμη ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή μιας 27χρονης από την Θεσσαλία που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπή από κατάστημα. Ο τέταρτος κατηγορούμενος είναι ένας 45χρονος από το Μενίδι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες των αστυνομικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε στον ΣΚΑΪ: Μην κοροϊδευόμαστε, υπήρξαν αδράνειες. Θα πρέπει να διορθωθούν αυτές οι αντιλήψεις της αδράνειας και όποιων τακτικών εφαρμόζονταν παλαιότερα. Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τον πολίτη και να μην αφήνει ακραίες συμπεριφορές. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη δεν θα υπάρξει ανοχή σε κάποιους να παρεισφρύουν σε ειρηνικές συγκεντρώσεις, να τις καπηλεύονται και να δημιουργούν προβλήματα.

Την Παρασκευή, ο κ. Κουμουτσάκος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή ως πολιτικό υποκινητή, ενώ η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Την ίδια ώρα, πολλές είναι οι φωνές που ακούγονται για τον τρόπο δράσης των αστυνομικών δυνάμεων την ώρα της επίθεσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία ενήργησε όπως έπρεπε την ώρα του ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ.

Σε σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ έχει οδηγήσει η άνανδρη επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, Ναυτεμπορική
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Νίκος Κουντούρης, Ντίνα Τσουκαλά
Φωτό: EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος