Θ. Βασιλακόπουλος για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει κίνδυνος – Πολύ σπάνια η επιπλοκή (audio)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 της ΕΡΤ σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αναφορικά με τα ζητήματα και τους φόβους που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο ειδικός υπογράμμισε πως «το πρόβλημα με τα εμβόλια είναι σχετικό. Η δική μου ανάγνωση είναι ότι η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα καταλήξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca, ούτε ο κίνδυνος της τόσο σπάνιας επιπλοκής που επικαλούνται οι Γερμανοί».

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε και για τα περιοριστικά μέτρα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε το τελευταίο διάστημα λέγοντας μάλιστα πως, «κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον. Το κράτος έχει ανακοινώσει αυστηρό lockdown και οι πολίτες καμωνόμαστε ότι το τηρούμε».

Η εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας είναι πολύ δύσκολη και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε κάνοντας μια βόλτα σε αυτά. Μάλιστα, οι άνθρωποι συνεχώς αναφέρουν πως κόλλησαν από μία σύντομη επίσκεψη που έκαναν, επισκεπτόμενοι ένα φιλικό σπίτι. «Πρέπει όλος ο κόσμος την ανάγκη του για κοινωνικότητα να την εκτονώσει διαφορετικά», τόνισε ο ειδικός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος