Τηλεκπαίδευση: 28.340 ψηφιακές τάξεις (98,4%) σε λειτουργία

Άλλη μια ημέρα τηλεκπαίδευσης και σήμερα Παρασκευή για τα σχολεία της Αττικής.

Πριν από τις 9 π.μ. ήδη λειτουργούσαν 28.340 ψηφιακές τάξεις, περίπου το 98,4%.

Δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε 66 δήμους, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα.

Κλειστοί οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Κλειστοί θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο ελέγχων των υποδομών (κτιρίων και προαυλίων χώρων), μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την πόλη της Αθήνας.

Κλειστά επίσης τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, μετά από απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Τι ισχύει για την Κρήτη

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου. Εξαιρούνται το δημοτικό σχολείο Καρκαδιώτισσας λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι απομακρυσμένοι παιδικοί σταθμοί στις περιοχές Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Γόρτυνας, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου. Στα Χανιά, κλειστά και σήμερα τα σχολεία στο δήμο Σφακίων.

Τηλεκπαίδευση: 28.340 ψηφιακές τάξεις (98,4%) σε λειτουργία

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών:

«Να μή διδάσκεις ή να διδάσκεις με τον τρόπο σου.
Μή με το ένα χέρι τραβάς και απωθείς με το άλλο.
Θα χρειαστείς λιγότερα λόγια πράττοντας όσα πρέπει.
Ο ζωγράφος διδάσκει πιο πολύ με τις ζωγραφιές του.»

Τα γνωμικά τετράστιχα του Γρηγορίου του Θεολόγου ή Ναζιανζηνού αντικατοπτρίζουν τη στάση ζωής του: διδασκαλία στην πράξη, αγωνιστικότητα, φιλανθρωπία, αλληλεγγύη στον πλησίον και αγάπη για τη μόρφωση.

Προστάτες των Γραμμάτων, οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός που τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου, μας καθοδηγούν με τη ζωή και το έργο τους. Ένα έργο που διαπνέεται από πίστη και φιλομάθεια, από κριτική σκέψη και πνευματική λαμπρότητα.

Σήμερα, τα ιδανικά μεταλαμπαδεύονται από το ίδιο το σχολείο στους μαθητές μας, με τους εκπαιδευτικούς μας να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν που τους αξίζει. Η διάπλαση δημιουργικών, εξωστρεφών και ενεργών πολιτών με προοπτικές, σε ένα περιβάλλον αλληλοσεβασμού, καλλιέργειας δεξιοτήτων και αρχών», είναι το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος