Την Πέμπτη πιστώνεται η γ’ δόση της κάρτας σίτισης (vid)

Την Πέμπτη θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η τρίτη δόση της κάρτας σίτισης. Η κάρτα θα πιστώνεται πλέον κάθε 23 ή 24 κάθε μήνα για να προμηθεύονται οι δικαιούχοι τρόφιμα αξίας από 70 έως 220 ευρώ. Τα 16,3 εκατ. ευρώ αυτού του μήνα θα πιστωθούν την Πέμπτη.

Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης είναι 145.359, αλλά οι ωφελούμενοι φτάνουν τις 350.000. Πολλοί απ’ αυτούς είναι και δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου αλλά για να πιστωθεί το ποσό που τους αναλογεί πρέπει να έχουν υποβάλει στο TAXISnet το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Το επίδομα αλληλεγγύης δίνει ανάσα και στην αγορά, χωρίς ωστόσο να αντισταθμίζει τα προβλήματα από τα capital controls, με αποτέλεσμα να προστεθούν τον Αύγουστο άλλα 645 εκατ. ευρώ στις οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο και να φτάνουν τα 7 δισ. από τις αρχές του χρόνου. Μαζί με τα προηγούμενα χρόνια έχουν μαζευτεί 79 δισ.

Η Εφορία που ελέγχει το μεγάλο πλούτο ξεσκονίζει 1050 offshore εταιρείες και εμβάσματα και από τις 329 που ήδη έλεγξε περιμένει 325 εκατ. ευρώ από φόρους και πρόστιμα, ενώ έχουν εισπραχθεί τα 77.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος