Το Ποτάμι αναβαπτίζεται με τριήμερο συνέδριο

Στις 4 το απόγευμα αρχίζουν οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του Ποταμιού, στο οποίο θα αποφασιστεί ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθεί το κόμμα, δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του.

Ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης θα παρουσιάσει απόψε στις 8 μ.μ. τις προτάσεις του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στα όσα λέγονται περί συνεργασιών.

Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί και θα συνεχίσει να είναι ο φορέας προτάσεων αλλαγής για τη πορεία της χώρας, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM. Δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μικρές και μεγάλες συνεργασίες, ενώ επισήμανε ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό κόμμα και ότι όλες οι απόψεις διατυπώνονται ελεύθερα.

«Έχουμε μια απέχθεια στις πειθαρχικές διώξεις. Έχουμε αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, οπότε ο καθένας λέει την άποψή του. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο επικεφαλής, το Σάββατο θα μιλήσουν όλα τα στελέχη του κινήματος και την Κυριακή θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Τόσο απλά και τόσο Ποταμίσια», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι από Δευτέρα όλοι δεσμεύονται από τις αποφάσεις του Συνεδρίου, κι όποιος δεν τις αποδέχεται δεν μπορεί να συνεχίσει στο Ποτάμι.

Σπύρος Δανέλλης: ο χώρος αναφοράς μας είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία

Λίγες ώρες πάντως πριν αρχίσει το συνέδριο του Ποταμιού, ο βουλευτής του Σπύρος Δανέλλης, δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «ο χώρος αναφοράς μας είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι η ευρω-ομάδα στην οποία ανήκει το Ποτάμι είναι η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Ο κ. Δανέλλης εκτιμά πως η πρόταση της Φώφης Γεννηματά ανοίγει τη συζήτηση με όλες τις δυνάμεις του χώρου της κεντροαριστεράς. «Όλοι θα πρέπει να βρούμε τρόπο να συνομιλήσουμε και να συνεννοηθούμε. Και αναφέρομαι στις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή σε εκείνες που αναφέρονται στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία» επισημαίνει και προτείνει, το Ποτάμι «να βγει μπροστά, μακριά από φοβίες και να προτείνει την πολιτική του ατζέντα».

Στο συνέδριο θα μιλήσουν αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αύριο εξάλλου οι νέοι του κόμματος οργανώνουν από τις 10:00 έως τις 11:45 ντιμπέιτ μεταξύ του σοσιαλιστή Τζιάνι Πιτέλα και του φιλελεύθερου Γκι Φερχόφστατ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος